Arbëri

Lekaj akuzohet se fshehu raportin që mund t’ia kursente Kosovës 39 milionë euro

 

Një ditë para skadimit të afatit për përfundimin e hetimeve në rastin e pagesës shtesë prej 53 milionë eurosh për konserciumin “Bechtel Enka”, Prokuroria Speciale ka ngritur aktakuzë. I akuzuar në këtë aferë është ish-ministri Pal Lekaj e ish-shefi i kabinetit të tij, Eset Berisha. Pjesë e aktakuzës është dhe Nebih Shatri, zyrtar i Ministrisë së Infrastrukturës, por, siç kanë thënë burimet e KOHËS, ai nuk është akuzuar për pagesën, por për një tender për zgjerimin e autostradës

Afera e pagesës së 53 milionë eurove shtesë në emër të vonesave, për konserciumun “Bechtel-Enka”, që ka ndërtuar autostradën “Arbën Xhaferi”, ka shkuar në gjykatë.

Prokuroria Speciale ka ngritur aktakuzë ndaj ish-ministri Pal Lekaj e shefit të kabinetit të tij, Eset Berisha.