Flaka Surroi 16

Mirë i kemi mendtë...

OpEd 13 korrik 2024 08:00

“Kush nuk është përzhitur sot, do të përzhitet nesër. Mos t’i mbetet merak”.Kjo duket të jetë motoja e kësaj vere...

Arsimi që frikon

OpEd 6 korrik 2024 08:00

Javën, pa dyshim, e shënoi vdekja e shkrimtarit të madh shqiptar Ismail Kadare. Dy ditë zie në Shqipëri dhe një...

Miklimi i Serbisë

OpEd 29 qershor 2024 08:00

Kishte gati dhjetë muaj që nuk ishte mbajtur ndonjë takim i përbashkët mes Kurtit dhe Vuçiqit. Borrelli, në fund të...

Koktej vere

OpEd 22 qershor 2024 08:00

Ende befasohem kur dëgjoj njerëz të më thonë se puna e ngrohjes globale është punë e shpikur për nuk e...

Rinisja

OpEd 15 qershor 2024 08:00

Ta kremtoje çerekshekullin e çlirimit të Kosovës nënkuptonte fat të dyfishtë: një, që e kishe mbijetuar luftën kundër Serbisë agresore...

Një sallë e një urë

OpEd 1 qershor 2024 08:00

Dy ishin ngjarjet kulturore që i përcolla gjatë javës së shkuar, që të dyja të organizuara brenda “Chopin Piano Festit”...

“Njëanshmëria” dhe kërcënimi real

OpEd 25 maj 2024 08:00

Pardje në veri në Kosovës e në Serbi gjithandej, qytetarët serbë dolën në rrugë për ta festuar “fitoren” e gjenocidit....

Panoramë e Lisbonës para tërmetit të 1755-s, e ekspozuar në Muzeun kombëtar të pllakave të qeramikës, Lisbonë

Lisbona e harmonisë së stileve, aromave dhe tingujve të “fados”

Shtojca për Kulturë 19 maj 2024 08:00

Më 1755 Lisbona u godit nga tërmeti, që vlerësohet të ketë qenë, sipas matjeve bashkëkohore, midis 8 dhe 9 shkallë...

Mohim me vulë

OpEd 18 maj 2024 08:00

Pra, Kosova nuk hyri në agjendën e Komitetit të Ministrave të KiE dhe mbeti pa u anëtarësuar në ditën e...

Pamje panoramike e Lisbonës nga Lumi Tejo

Tri ditë në Lisbonën e historive të panumërta

Shtojca për Kulturë 12 maj 2024 08:00

“Nata në Lisbonë”, ishte titulli i romanit të shkrimtarit gjerman Erich Maria Remarque, që më kishte intriguar aq shumë për...

Përsëri mohim i një të drejte

OpEd 11 maj 2024 08:00

Nuk do ta kisha bërë mend se pas kalimit të “raportit Bakojanis” në Asamblenë Parlamentare të KiE, dikujt do t’i...

Zymtësia

OpEd 4 maj 2024 08:00

Kjo javë do të karakterizohej më së miri me thënien: “cungun më të madh ruaje për Shëngjergj”. Shëngjergji është qaty...

“Vdeksha pa m’vra”

OpEd 20 prill 2024 08:01

Dje u shënua përvjetori i 11-të i nënshkrimit të marrëveshjes “historike” të Brukselit, ku Hashim Thaçi e futi rrafshin e...

Neni 8

OpEd 13 prill 2024 08:00

Kushtetuta e Kosovës Neni 8 [Shteti Laik] Republika e Kosovës është shtet laik dhe neutral në çështje të besimeve fetare.Javën...

A jemi gati?

OpEd 6 prill 2024 08:00

Dje zyrtarisht nisi regjistrimi i popullsisë. I shtyrë disa herë, nuk e di për çfarë arsye, më në fund nisi....

1000

OpEd 30 mars 2024 09:00

Do t’ju duket i befasishëm titulli i kësaj kolumne. Nuk ka asgjë spektakolare të fshehur pas, pos evidencës së përpiktë...