ФИФА Евро 2024 KOHA.net

Пламенот ечеше 16

Имаме добри умови...

Изгледа 13 јули 2024 08:00 часот

„Кој денес не е созреан, утре ќе биде созреан. Не грижете се". Изгледа ова е мотото на летово...

Образование кое плаши

Изгледа 6 јули 2024 08:00 часот

Неделата несомнено ја одбележа смртта на големиот албански писател Исмаил Кадаре. Дводневна жалост во Албанија и...

Пријателство на Србија

Изгледа 29 јуни 2024 година, 08:00 часот

Поминаа речиси десет месеци откако немаше заедничка средба меѓу Курти и Вучиќ. Борели, на крајот од...

Вински коктел

Изгледа 22 јуни 2024 година, 08:00 часот

Сè уште сум изненаден кога слушам дека луѓето ми велат дека работата за глобалното затоплување е направена за да не ...

Продолжување

Изгледа 15 јуни 2024 година, 08:00 часот

Прославувањето на четврт век од ослободувањето на Косово значеше двојна среќа: една, дека сте ја преживеале војната против агресивната Србија...

Сала и мост

Изгледа 1 јуни 2024 година, 08:00 часот

Минатата недела имаше два културни настани на кои присуствував и двата организирани во рамките на „Шопен пијано фест“...

„Едностраноста“ и вистинската закана

Изгледа 25 мај 2024 08:00 часот

Вчера на север во Косово и во Србија насекаде, српските граѓани излегоа на улиците да ја прослават „победата“ на геноцидот....

Панорама на Лисабон пред земјотресот од 1755 година, изложена во Националниот музеј на керамички плочки, Лисабон

Лисабон на хармонијата на стилови, ароми и звуци на „фадо“

Додаток за култура 19 мај 2024 08:00 часот

Во 1755 година Лисабон бил погоден од земјотрес, според современите мерења, се проценува дека бил меѓу 8 и 9 степени...

Негирање со печат

Изгледа 18 мај 2024 08:00 часот

Значи, Косово не влезе на дневен ред на Комитетот на министри на Советот на Европа и остана без членство на денот на ...

Панорамски поглед на Лисабон од реката Тагус

Три дена во Лисабон со безброј приказни

Додаток за култура 12 мај 2024 08:00 часот

„Ноќ во Лисабон“, беше насловот на романот на германскиот писател Ерих Марија Ремарк, кој толку многу ме заинтригира за ...

Повторно негирање на право

Изгледа 11 мај 2024 08:00 часот

Не би помислил дека по усвојувањето на „Извештајот Бакојани“ во Парламентарното собрание на КиЕ, некој ќе ...

мрачност

Изгледа 4 мај 2024 08:00 часот

Оваа недела најдобро би ја карактеризирала изреката: „Зачувај го најголемиот трупец за Шенѓерѓ“. Шенѓерѓи е тука...

„Смртта не ме уби“

Изгледа 20 април 2024 08:01 ч

Вчера се навршија 11 години од потпишувањето на „историскиот“ бриселски договор, каде Хашим Тачи влезе во...

член 8

Изгледа 13 април 2024 08:00 ч

Устав на Косово Член 8 [Секуларна држава] Република Косово е секуларна и неутрална држава во однос на верските убедувања.

Дали сме подготвени?

Изгледа 6 април 2024 08:00 ч

Пописот на населението официјално почна вчера. Неколку пати одложувано, не знам од која причина, конечно почна....

1000

Изгледа 30 март 2024 година 09:00 часот

Можеби ќе ви биде изненадувачки насловот на оваа колумна. Зад себе не се крие ништо спектакуларно, освен педантните докази...