Kuriozitet

Gjashtë arsyet pse Koreja e Jugut është vendi ideal për të jetuar

Se Koreja e Jugut jeton një stil më ndryshe nga i tërë globi, e dëshmojnë edhe disa fotografi që janë publikuar nga blogu “BrightSide”.

Për dallim nga dyert me çelës, disa dyer në Kore të Jugut funksionojnë me shenja të gishtërinjve dhe hapen e mbyllen vetëm me komanda të gishtit.

Autobusët, trolejbusët dhe trenat në Kore të Jugut posedojnë televizorë për secilin pasagjerë. Ata mund të shfrytëzohen pa pagesë deri në destinacion.

Image

Ndërsa, udhëtarët e kanë mundësinë të qëndrojnë zbathur në çorape.

Pikat e pritjes së autobusit në Kore të Jugut janë të tejdukshme dhe të mbyllura me xham. Pastërtia është në nivel dhe hapësira është e mjaftueshme për shumë persona.

Image

Pritjet mund të shfrytëzohen edhe për mbushje të pajisjeve teknologjike si telefonit, laptopit dhe të tabletit. Në karrige janë të vendosura pllaka të absorbimit të rrezeve të diellit, që shndërrohen në energji.

Image

Në Kore të Jugut ekzistojnë banjë speciale për shpëlarje të gojës dhe pastrim të dhëmbëve para takimeve. Në disa qendra tregtare gjenden banjë të vogla që shfrytëzohen nga kalimtarë dhe klientë që mund t'i pastrojnë dhëmbët pa pagesë.

Image

Në disa dyqane të Koresë ekzistojnë hapësira për tharje të çadrës gjatë shiut. Kur një person futet brenda, e lë çadrën në cep të dorës dhe pos që e ka të sigurt, mund edhe ta thajë për ta përdorur përsëri.

Image

Televizionet në Korenë e Jugut iu kushtojnë kohë dhe shumë mundësi edhe kafshëve.

Ekzistojnë edhe programe televizive për qen, një prej tyre është DOGTV, ku gjatë 24 orëve transmetohen programe për qen.

Image

Këto e shumë të tjera e bëjnë Korenë e Jugut vend shumë të veçantë për të jetuar. Ky shtet i ka rreth 51 milionë banorë.