Arbëri

Qorrolli: Vendi shkon në zgjedhje nëse pas 6 prillit s’fillohet me procedurat për zgjedhjen e presidentit

Foto: Driton Paçarada / KD
 

Njohësi i çështjeve politike, Vigan Qorrolli, ka thënë se në rast se nuk arrihet deri më 6 prill të konstituohet Kuvendi dhe të fillojnë procedurat për zgjedhjet e presidentit të ri, atëherë zgjedhjet e 14 shkurtit nuk kanë asnjë vlerë kushtetuese, pasi sipas tij, brenda muajit maj apo qershor, duhet të mbahen zgjedhjet e reja parlamentare.

Ai ka thënë se Kosova ndodhet para disa afateve strikte kushtetuese, të cilat legjislatura e re e Kuvendit duhet t’i zbatojë në mënyrë imperative.