Lifestyle

Cili është “super-ushqimi” për diabtetikët

 

Fasulet janë një super ushqim diabetik, që do të thotë se janë të mira për shëndet dhe kanë përfitime specifike për diabetin. Përmbajnë shumë pak glukozë, dhe janë të pasura me proteina dhe fibra, raporton HealthLine.

Shoqata Amerikane e Diabetit këshillon njerëzit me diabet të shtojnë fasule të thata ose fasule të konservuara pa natrium në disa vakte çdo javë. Ato janë të ulëta në indeksin e glukozës dhe mund të ndihmojnë në menaxhimin e nivelit të sheqerit në gjak më mirë se shumë ushqime të tjera.