LAJMET E MBRËMJES

Lekaj: U dhanë 53 milionët për ta ruajtur buxhetin

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Në Gjykatën Themelore në Prishtinë, i akuzuari në rastin e “53- milionëshit”, ish-ministri Pal Lekaj, ka theksuar se shuma iu dha kompanisë Bechtel&Enka, me qëllimin për të mos e dëmtuar buxhetin e shtetit. Në një moment, ai ka thënë se ka qenë i detyruar ta realizoi pagesën, dhe ia atribuoi përgjegjësinë Qeverisë për vendimin

Ish-ministri i Infrastrukturës, Pal Lekaj, i cili tani është deputet i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës (AAK), ka thënë të martën se e ka mbrojtur buxhetin, derisa dha versionin e tij në procesin gjyqësor ku akuzohet për korrupsion, në rastin e njohur si 53-milionëshi.

Prokuroria akuzon Lekajn me bashkëpunëtorë se kanë ndarë shumë më të madhe sesa është dashur, për t’u përfunduar projekti i autostradës “Arbën Xhaferi”.