Kulturë

“Homo Sapiens in Transcendence” në dy cikle përplas njeriun bashkëkohor

 

Prishtinë, 29 tetor – “Homo sapiens” dhe “Transcendence” janë termet latine që e kanë nxitur artistin kosovar Shuk Orani, i cili vepron në Gjermani, që përmes artit të eksplorojë më shumë rreth tyre. Pas disa vjet pune, si një pikënisje për eksplorimin e mëtejshëm ai do të hapë ekspozitën “Homo sapiens in Transcendence”. Ajo përmban dy cikle dhe do të hapet më 2 nëntor në atelienë e artistit në Hamburg të Gjermanisë.

Orani ka thënë se beson që këto dy cikle ndërlidhen me njëra-tjetrën dhe, sipas tij, përmes pikturave është e rëndësishme që të krijohet një komunikim dhe të vërehen aspektet shoqërore që nuk janë duke shkuar mirë. Për të “Homo sapiens” është një sinonim i zhvillimit të shoqërisë njerëzore në suaza të ndryshme të evolucionit të tij.