Arbëri

Kurti në Vjenë kërkon njohje nga Serbia e deklaratë të paqes

 

Kosova e Serbia të bëjnë deklaratë të përbashkët të paqes me zotim për mossulmim, Serbia ta njohë pavarësinë e Kosovës dhe të ballafaqohet me të kaluarën, si dhe Kosova e Serbia të zbatojnë reciprocitetin sa i përket të drejtave të pakicave, kanë qenë kërkesat që kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka përsëritur në Samitin e Vjenës të premten.

Pak ditë pasi në dialog me Serbinë, Kurti i bëri katër propozime, të njëjtat ka thënë se i ka përsëritur edhe në samitin e sotëm ku u takuan liderët e shteteve të Ballkanit Perëndimor.