Arbëri

MASHTI: Mitrovica e Veriut ka të drejtë të investojë në objektin e universitetit pa pëlqimin tonë

Ministria e Arsimit është deklaruar lidhur me nisjen e punimeve për ndërtimin e objektit të universitetit paralel në Komunën e Mitrovicës Veriore me fonde të Serbisë. Ministria në një përgjigje për KOHËN ka thënë se statusi i veçantë që gëzon komuna nga legjislacioni i mundëson asaj investimin në infrastrukturën e universitetit. MASHTI-i ka kërkuar që zgjidhja për funksionimin jolegjitim të universitetit të gjendet përmes dialogut me serbët e Kosovës. Njohësit e arsimit zgjidhjen e shohin në dialogun ndërmjet Kosovës dhe Serbisë.

 

Ministria e Arsimit është deklaruar lidhur me nisjen e punimeve për ndërtimin e objektit të universitetit paralel në Komunën e Mitrovicës Veriore me fonde të Serbisë. Ministria në një përgjigje për KOHËN ka thënë se statusi i veçantë që gëzon komuna nga legjislacioni i mundëson asaj investimin në infrastrukturën e universitetit. MASHTI-i ka kërkuar që zgjidhja për funksionimin jolegjitim të universitetit të gjendet përmes dialogut me serbët e Kosovës. Njohësit e arsimit zgjidhjen e shohin në dialogun ndërmjet Kosovës dhe Serbisë.

Ka vazhduar e papenguar dita e dytë e punës për realizimin e projektit tjetër të Serbisë në veriun e Republikës së Kosovës.

Makineritë kanë avancuar në rrënimin e objektit të vjetër të shkollës “Branko Radiçeviq” në komunën veriore të Mitrovicës, për t’i bërë vend objektit të ri të universitetit paralel të ashtuquajtur “Universiteti i Prishtinës”.