Tech

Derisa shumica ende “ëndërron” për rrjetin 5G, kinezët kanë filluar zhvillimin e 6G

Derisa shumica ende “ëndërron” për rrjetin 5G, kinezët kanë filluar zhvillimin e 6G

Derisa është akoma e pasigurt se kur do të jetë në i dispozicion në të gjithë botën rrjeti 5G, Pekini tashmë i ka paralajmëruar planet për ta zhvilluar teknologjinë 6G me shpresën për ta forcuar dominimin e vet në lidhjet pa tel në të gjithë botën.

Ministria kineze e Shkencës dhe Teknologjisë i ka krijuar dy ekipe për ta zhvilluar rrjetin 6G, shkruan KOHA Ditore. Grupi i parë i bashkon disa agjenci qeveritare, ndërsa i dyti i mbledh më shumë se 30 ekspertë nga universitete, qendra kërkimore dhe korporata të ndryshme.