autizmi 6

CMV

Shkencëtarët zbulojnë infeksionin që mund të ketë lidhje me autizmin

Lifestyle 18 korrik 2024 10:00

Shkencëtarët zbulojnë infeksionin që ka lidhje e autizminNë një studim që është bërë së fundmi, te bebet e porsalindura, u...

Mikorbiomi

Autizmi mund të diagnostikohet me mostra të fecesit

Lifestyle 9 korrik 2024 09:57

Shkencëtarët kanë rritur shpresat për një lloj testi më të shpejtë e më të lirë për autizmin pasi gjetën ndryshime...

Tasi i zbrazur

“Tasi i zbrazur” si ndërgjegjësim nëpërmjet artit

EXPRESS 4 qershor 2024 19:14

Në vitin 1990, John Harton, mësues i artit nga Michigan, do të ndërmerrte një nismë krejt të veçantë. E titulli...

Kuptimi i autizmit dhe perspektiva unike

Përqafimi i neurodiversitetit: Kuptimi i autizmit dhe perspektiva unike

PROGRAMI FLUTURUES I FËMIJËVE 15 prill 2024 11:24

Në edicionin special të Programit Fluturues të Fëmijëve, ne po zhytemi në botën e mrekullueshme të autizmit. Autizmi është një...

Programi Fluturues i Fëmijëve

Programi Fluturues i Fëmijëve, me një edicion kushtuar ndërgjegjësimit ndaj autizmit

PROGRAMI FLUTURUES I FËMIJËVE 15 prill 2024 10:59

Këtë herë Programi Fluturues i Fëmijëve ja kushton një edicion ndërgjegjësimit ndaj autizmit. Autizmi është një mënyrë unike për të...

BKT Kosova - Dita Boterore e Ndergjegjesimit per Autizmin

BKT Kosova synon ta rrisë ndërgjegjësimin lidhur me çrregullimet e spektrit të autizmit në Ditën Botërore të Ndërgjegjësimit për Autizmin

Reklama 2 prill 2024 20:10

Në Ditën Botërore të Ndërgjegjësimit për Autizmin, BKT Kosova rikonfirmon angazhimin e saj për të ofruar mbështetje thelbësore për individët...