augustin palokaj 16

Gjenocidi në Srebrenicë edhe në ndërgjegje të Evropës

OpEd 26 maj 2024 08:00

Asambleja e Përgjithshme e OKB-së miratoi Rezolutën për gjenocidin në Srebrenicë gati 30 vjet prej kur ai ka ndodhur. Dhe...

Korrespondenti i KOHËS në Bruksel, Augustin Palokaj

Palokaj: S’pritet të ketë lëvizje të shpejta për arritje të marrëveshjes për dinarin

Arbëri 23 maj 2024 17:26

Korrespondenti i KOHËS në Bruksel, Augustin Palokaj, ka thënë se nuk pret lëvizje të shpejtë të palëve në procesin e...

Kosova vetë e vendosi refuzimin e draftit të Asociacionit para anëtarësimit në KiE

OpEd 20 maj 2024 08:00

Më 10 prill, pra plot një javë para se të votohej në Asamblenë Parlamentare raporti për rekomandimin për anëtarësimin e...

KIE Augustin Palokaj

Palokaj e quan naivitet pritjen që Kosova të bëhej anëtare e KiE-së pa kushtin e Asociacionit

Arbëri 17 maj 2024 23:18

Augustin Palokaj, korrespodent i KOHËS në Bruksel, e ka quajtur naivitet pritjen që Kosova të bëhej anëtare e Këshillit të...

Çfarë kuptimi ka më dialogu në Bruksel?

OpEd 13 maj 2024 07:00

Dialogu mes Kosovës dhe Serbisë ka hyrë në një pat pozicion, nga i cili nuk po arrin të lëvizë tash...

KIE Augustin Palokaj

Palokaj: Pak shpresa që Kosova të jetë pjesë e agjendës për anëtarësim në Këshill të Evropës

SOT 10 maj 2024 12:32

Gazetarët nuk kanë faj pse Asociacioni po e mban peng Kosovën

OpEd 6 maj 2024 07:00

Nëse do të bëhej një kuiz ku do të duhej numëruar sa më shumë elemente pse themelimi i Asociacionit të...

Luftën hibride KONFRONT

Orientimi i Serbisë, sfida me luftën hibride

KONFRONT 2 maj 2024 11:05

Augustin Palokaj - KTV

Palokaj: Nuk pritet të ketë ndryshim të qasjes së BE-së ndaj Serbisë

Arbëri 1 maj 2024 22:45

Korrespodenti i KOHËS në Bruksel, Augustin Palokaj, ka deklaruar se Bashkimi Evropian nuk pritet të ndërrojë qasje ndaj Serbisë në...

Parlamenti Evropian meriton një falënderim të madh nga Kosova

OpEd 29 prill 2024 08:00

Bashkimi Evropian është një union mjaft i komplikuar, në të cilin institucionet e ndryshme kanë rolet përkatëse. Por BE-ja vazhdon...

Augustin Palokaj

Palokaj e quan kthim prapa takimin në Bruksel

Arbëri 25 prill 2024 19:11

Korrespondenti i KOHËS në Bruksel, Augustin Palokaj, ka thënë se takimi i së enjtes në Bruksel mes palës së Kosovës...

Këshilli i Evropës - fitore e Kosovës që duhet shfrytëzuar

OpEd 22 prill 2024 08:00

Ishte vërtet një fitore e madhe për Kosovën vota në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Evropës. Jo vetëm se u...

Beteja me pasoja për Këshillin e Evropës

OpEd 15 prill 2024 08:00

Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës do të votojë të martën, më 16 prill, për miratimin e mendimit pozitiv për...

Augustin Palokaj

Palokaj: Nëse dialogu vazhdon të jetë sikur deri tash, s’ka rëndësi se kush emërohet lehtësues

Arbëri 10 prill 2024 23:26

Korrespodenti i KOHËS në Bruksel,  Augustin Palokaj ka thënë se nuk është spekulim që Pahor është i interesuar ta marrë...

Dialogu për krijimin e iluzioneve

OpEd 8 prill 2024 08:00

Kur ishte nisur dialogu mes Kosovës dhe Serbisë, si një nismë që kishte për qëllim t’i ndihmonte Serbisë që të...

Çka pas Lajçakut

OpEd 1 prill 2024 10:00

Kanë kaluar saktësisht katër vjet prej kur deri atëherë ministri i Jashtëm i Sllovakisë, Mirolslav Lajçak, me përvojë të madhe...