Sport

Kosova, arsyeja që Valentina Limani i kthehet sërish futbollit

Në vitin e kaluar i dha fund karrierës në futboll pasi vendosi të merrej vetëm me shkollim, por po e mundonte edhe një lëndim gjithashtu. Madje e la edhe shiritin e kapitenes te Kosova A në konkurrencën e femrave. Megjithatë, pas një viti Valentina Limani i është kthyer sërish futbollit. Ajo është grumbulluar me Kosovën për dy ndeshjet e shtatorit kundër Shqipërisë dhe Norvegjisë për kualifikimet e Botërorit 2023. Limani aktualisht luan te Frankfurti në Gjermani. Për “Sportin në KTV”, Limani thotë se ka qenë pikërisht Kosova arsyeja që është kthyer sërish të luajë futboll.

 

Në vitin e kaluar i dha fund karrierës në futboll pasi vendosi të merrej vetëm me shkollim, por po e mundonte edhe një lëndim gjithashtu. Madje e la edhe shiritin e kapitenes te Kosova A në konkurrencën e femrave. Megjithatë, pas një viti Valentina Limani i është kthyer sërish futbollit. Ajo është grumbulluar me Kosovën për dy ndeshjet e shtatorit kundër Shqipërisë dhe Norvegjisë për kualifikimet e Botërorit 2023. Limani aktualisht luan te Frankfurti në Gjermani. Për “Sportin në KTV”, Limani thotë se ka qenë pikërisht Kosova arsyeja që është kthyer sërish të luajë futboll.

“E kam pasur një pauzë, pasi kam pasur problem me një lëndim në shpinë. Ka qenë edhe shkollimi arsye që e kam pasur këtë pauzë. Por kam biseduar me mësueset në shkollë dhe janë dakord që unë mund të shkollohem dhe të luaj për Kosovën njëkohësisht. Jam shumë e lumtur që jam kthyer sërish te Kosova. Arsyeja që kam filluar të luaj sërish futboll ka qenë Kosova dhe familja ime, e cila më ka përkrahur që nga fillimi”, u shpreh Limani. “Ka qenë shumë vështirë. Është dashur ta motivoja veten që të vazhdoja pa futboll. Unë kisha dhimbje në shpinë, shkoja te mjeku. Ai më thoshte se nuk guxoj të luaj futboll, unë kisha dëshirë dhe e kam dhënë 100 për qind nga vetja që të luaj sërish dhe të luaj për Kosovën”.