Sanie Jusufi

Lirohen përkohësisht nga pagesa e TVSH-së të gjitha importet e grurit dhe të miellit 25 March 2020 07:15

Të gjitha importet e grurit dhe të miellit për prodhimin e bukës dhe produkteve të saj janë liruar përkohësisht nga pagesa e Tatimit mbi Vlerën e Shtuar (TVSH) me vendim të Ministrisë së...

Qeveria më 1 prill do të vendosë reciprocitetin e plotë 24 March 2020 06:30

Qeveria Kurti ka paralajmëruar se pavarësisht ndalimit ose jo të fushatës së çnjohjeve nga Serbia, më 1 prill do të vendoset masa e reciprocitetit. Kjo masë pritet të vendoset pak ditë pas...

Oferta e njërës nga bankat komerciale - këstet e pezulluara paguhen në bllok në fund të kredisë 20 March 2020 07:00

Bankat komerciale në Kosovë kanë filluar që të pranojnë kërkesa nga kredimarrësit për pezullim të këstit të kredisë deri më 30 prill. Megjithatë, edhe pse në disa...

Një fabrikë në Gjakovë nis prodhimin e maskave, një tjetër paralajmëron prodhimin e dezinfektuesve 18 March 2020 19:13

Në kohën kur Kosova po ballafaqohet me mungesë të pajisjeve mbrojtëse nga koronavirusi, një kompani nga Gjakova ka filluar me prodhimin e maskave mbrojtëse, raporton Koha. Mbi 50 punëtorët e kësaj...

BQK-ja dhe bankat merren vesh për shtyrjen e pagesave të kredive deri në fund të prillit 16 March 2020 21:23

Të gjithë kredimarrësit, të cilët kanë hasur në vështirësi financiare, pas shfaqjes së pandemisë së koronavirusit, mund të bëjnë kërkesë në bankë për...

Në kryeqytet, pajisja me dokumente vazhdon edhe përkundër gjendjes me koronavirusin 16 March 2020 20:55

Edhe pse më të paktë në numër, shërbyesit civilë kanë vazhduar ofrimin e shërbimeve për qytetarët që kanë vizituar Komunën e Prishtinës, për t’u pajisur me...

Përfaqësuesit e bizneseve thonë se s’ka vend për panik, s’do të ketë mungesë të produkteve ushqimore 12 March 2020 20:00

Raftet e zbrazura nëpër markete në vend nuk janë pasojë e mungesës se produkteve bazike. Përfaqësuesit e bizneseve iu kanë bërë thirrje marketeve që t’i mbushin ato, ngase...

Qeveria e ka prioritet përmbylljen e projekteve të nisura dhjetë vjet më parë 12 March 2020 07:15

Realizimi i dy projekteve të filluara mbi 10 vjet më parë, përkatësisht zgjerimi i rrugës nacionale Prishtinë-Pejë (M9) dhe Prishtinë - Mitrovicë (M2) janë parë me prioritet nga Qeveria...

Qeveria parasheh rritje ekonomike prej 5 për qind 11 March 2020 06:45

Mbi 2 miliardë e 356 milionë euro është buxheti i shtetit që Qeveria ka planifikuar për vitin 2020. Rritja ekonomike për këtë vit parashihet të jetë në 2.4 në terma realë apo mbi...

Nën “presionin” e OSHP-së, KEK-u ka rekomanduar ofertën më të shtrenjtë për 82 mijë euro 09 March 2020 07:00

Edhe pse kishte çmim 82 mijë euro më të shtrenjtë se njëri nga konkurrentët, kompania SNR ishte rekomanduar për kontratë nga ana e Korporatës Energjetike të Kosovës në tenderin:...

KOSTT-i kërkon që të mbulohet kostoja e rrymës në veri pas daljes në zonë të pavarur 05 March 2020 07:15

Operatori i Sistemit, Transmisionit dhe Tregut (KOSTT) ka kërkuar nga Qeveria e Kosovës që të mbulojë konsumin e energjisë për pjesën veriore të Kosovës nga momenti kur ky institucion do të...

Sekretariati i Energjisë shpreson që “Kosova e Re” të mos ndërtohet 03 March 2020 19:21

Sekretariati i Komunitetit të Energjisë shpreson që institucionet e Kosovës të heqin dorë nga ndërtimi i termocentralit “Kosova e Re”, për shkak se kjo rrit çmimin e...

I dyshuari për sulm ndaj gazetarit Altin Ahmeti, ka dosje në Polici 03 March 2020 06:30

Gëzim Makolli, personi që dyshohet se sulmoi fizikisht të dielën mbrëma kryeredaktorin e ueb-faqes së Radio Televizionit të Kosovës, Altin Ahmeti, ka kryer më parë edhe vepra penale. Makolli, i cili...

Tashmë 20 vjet qytetarët përballen me mbeturina të rrezikshme 01 March 2020 20:44

Efektet në shëndetin e qytetarëve nga mbeturinat e rrezikshme që institucionet i kanë lënë të shpërndara gjithandej Kosovës dhe të patrajtuara janë të shumta. Por, ekspertë...

MMPH-ja lëshoi pëlqime ujore për dy hidrocentrale që pritet të operojnë pranë njëra-tjetrës 26 February 2020 07:00

Dy kompani janë pajisur me pëlqim ujor nga Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor për ndërtimin e hidrocentraleve në lumin Lepenc. Pëlqim ujor i ishte dhënë kompanisë “2...

Udhëheqja e jashtëligjshme e një divizioni në MMPH shkak i dështimit të konkurseve 19 February 2020 07:00

Autoriteti Rajonal i Pellgjeve Lumore (ARPL) në Ministrinë e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor për gati 3 vjet po udhëhiqet në mënyrë të kundërligjshme me ushtrues të detyrës. Edhe pse...

Auditori përveç anulimit rekomandon edhe masa për zyrtarët që shpallën tenderin 110-milionësh 12 February 2020 06:30

Anulim të menjëhershëm të tenderit për ndërtimin e fazës së dytë të autostradës Prishtinë-Gjilan-Dheu i Bardhë, përkatësisht segmentin Bresalc-Dheu i Bardhë ka...

Premtohet rishqyrtim i vendimeve për ndërtimet e planifikuara pranë Liqenit të Badovcit 10 February 2020 07:00

Mbrojtje të resurseve ujore dhe rishqyrtim të vendimeve për ndërtimet e planifikuara buzë Liqenit të Badovcit, ka premtuar qeverisja e re e udhëhequr nga Albin Kurti. Gjatë kësaj jave, ministri i ri i...

Qeveria Kurti me projekt alternativ në vend të Autostradës së Dukagjinit 07 February 2020 07:15

“Autostrada e Dukagjinit tashmë është ligj, u pëlqeu të tjerëve apo jo. Ajo do të realizohet, sepse ne jemi të vendosur 100 për qind”, kishte thënë ish-ministri i...

Shkelje në tenderin 110 milionësh, MI-ja vazhdon procedurat tenderuese 05 February 2020 07:00

Tenderi mbi 110 milionësh për vazhdimin e autostradës për Gjilan, i shpallur në mënyrë të kundërligjshme dhe me shkelje të shumta ligjore nga ana e Ministrisë së Infrastrukturës,...