Lifestyle

Pijet me vitaminë C që i rrisin nivelet e hekurit në gjak

 

Trupat tanë, pavarësisht nga mosha ose gjinia, kanë nevojë për hekur. Nivelet e ulëta të hekurit në trup mund të ndikojnë në prodhimin e hemoglobinës, duke çuar në anemi dhe probleme të tjera shëndetësore.

Prandaj, është shumë e rëndësishme t’i përfshijmë ushqimet e pasura me hekur në dietën tonë të rregullt. Megjithatë, për të rritur nivelin e hekurit në gjak nuk mjafton vetëm ta hani një vakt të mirë ushqimi. Andaj ekzistojnë edhe shumë pije të cilat mund t’iu ndihmojnë në këtë drejtim. Pijet e pasura me vitaminë C janë shumë të mira për anemi.