Botë

Bomba politike që papritmas e rrëzoi Kurzin

Kur në Vjenë plasi bomba politike, Sebastian Kurzi nuk ishte as njëzet kilometra larg prej kufirit jugor të Austrisë. Dhe ndodhej në zona panoramike, ku ndihet më së miri – në mesin e liderëve politikë të Evropës, Angela Merkel, Emmanuel Macron dhe Mario Draghi.

 

Në fillim i ngritur në qiell si politikan model, Sebastian Kurzi dha dorëheqje në fundjavë pas hetimeve për përfshirje në një aferë korrupsioni. Dokumentet nga hetimi tregojnë se kishte një sistem alla mafioz, që përfshinte liderë politikë dhe kurdisje mediatike për vite me radhë, shkruan gjermania “Der Spiegel” në shkrimin e gjatë, në të cilin sjell edhe biseda e mesazhe telefonike të politikanëve të përfshirë në skandal. “Koha Ditore” sjell sot pjesën e parë të hulumtimit të gjatë

Kur në Vjenë plasi bomba politike, Sebastian Kurzi nuk ishte as njëzet kilometra larg prej kufirit jugor të Austrisë. Dhe ndodhej në zona panoramike, ku ndihet më së miri – në mesin e liderëve politikë të Evropës, Angela Merkel, Emmanuel Macron dhe Mario Draghi.

Kështu e nis shkrimin e saj revista gjermane “Der Spiegel”, derisa sjell detaje e mesazhe të shkëmbyera ndërmjet liderëve të partive në koalicion në Austri, të përfshira në skandalin që kulmoi me dorëheqjen e detyruar të Kurzit nga posti i kancelarit.