Botë

Lava e vullkanit në Spanjë prek oqeanin

Foto: AP
 

Lava e vullkanit në Ishujt Kanarinë të Spanjës ka arritur gjatë natës në Oqeanin Atlantik, duke paralajmëruar eksplodime të mundshme dhe lirim të gazit toksik.

Në La Palmas deri tash janë shkatërruar 589 ndërtesa e 21 kilometra rrugë, si pasojë e zgjerimit të lavës.