Botë

Ushtria amerikane ka vrarë gabimisht 10 civilë në Kabul

 

Një hetim ushtarak i Shteteve të Bashkuara të Amerikës për sulmin vdekjeprurës me dron në Kabul, në muajin gusht, ka gjetur se si pasojë e tij janë vrarë gabimisht 10 civilë dhe se ngasësi dhe vetura e targetuar nuk përbënte ndonjë kërcënim të lidhur me grupin terrorist ISIS-K.

Pentagoni pati bërë të ditur se të paktën një ndihmës i ISIS-K dhe tre civilë ishin vrarë në sulmin e 29 gushtit. Mirëpo, hulumtimi i bërë publik të premten ka gjetur se të gjithë të vrarët në kompleksin e banorëve ishin civilë.