Arbëri

Protesta e serbëve afër pikëkalimit në Jarinjë, KFOR-i EULEX-i të pranishëm

Jarinje

Është mbajtur protesta afër pikëkalimit kufitar të Jarinjës, ku kanë marrë pjesë rreth 30 qytetarë serbë. Ata protestuan "kundër shtetit të Kosovës".

Protesta ka qenë e qetë. 

Policia e Kosovës dhe EULEX-i kanë qenë në gatishmëri. 

Pak më larg pikëkalimit është parë edhe KFOR-i. Situata është vëzhguar edhe nga ajri me helikopterë.

Qendra për Menaxhim Kufitar ka udhëzuar qytetarët t'i shmangin kalimet kufitare me Serbinë gjatë të shtunës.