Arbëri

Keqpërdorimet në KPK, veturë 25 mijë euro për asistenten, tender i montuar, e arratisje e të dyshuarit

Katër zyrtarë të Këshillit Prokurorial kanë përfunduar si pjesë e një aktakuze të përbashkët për korrupsion. Lavdimi Krasniqi, drejtor i sekretariatit të KPK-së, asistentja e tij Marigona Berisha, shoferi Ardian Krasniqi dhe zyrtarja e prokurimit Flora Doda ngarkohen për disa vepra penale.

 

Një sërë keqpërdorimesh dyshohet që kanë ndodhur në Këshillin Prokurorial të Kosovës me qëllim që asistentja e drejtorit të sekretariatit të këtij institucioni të bëhej me veturën e vlerës 25 mijë euro. Aktakuza e ngritur për korrupsion kundër Lavdimi Krasniqit, drejtor i sekretariatit të KPK-së, asistentes së tij, Marigona Berishës, shoferit Ardian Krasniqit dhe zyrtares së prokurimit Flora Dodës, flet për një serë keqpërdorimesh. Ndër të tjera, drejtori dhe shoferi i tij akuzohen se me veturë zyrtare bartën për në Shqipëri një të dyshuar për vrasje të rëndë

Katër zyrtarë të Këshillit Prokurorial kanë përfunduar si pjesë e një aktakuze të përbashkët për korrupsion. Lavdimi Krasniqi, drejtor i sekretariatit të KPK-së, asistentja e tij Marigona Berisha, shoferi Ardian Krasniqi dhe zyrtarja e prokurimit Flora Doda ngarkohen për disa vepra penale.

Pjesa kryesore e aktakuzës gjashtëfaqeshe e ngritur nga Prokuroria Themelore në Prishtinë, flet për inkriminimin e këtyre zyrtarëve në vepra të ndryshme.