Arbëri

Gjuha e urrejtjes e pranishme në mediat e Kosovës, kërkohet parandalimi i saj

 

Gjuha e urrejtjes është e pranishme në mediat e Kosovës dhe nevojiten veprime konkrete për parandalim, në mënyrë që të evitohen krimet e mundshme të urrejtjes, është thënë në tryezën e organizuar nga ATRC-ja, të premten, në Prizren. Në këtë takim janë shpalosur gjetjet e raportit “Hate O Meter”, në të cilin janë reflektuar informatat lidhur me punën që duhet realizuar nga ana e mediave dhe institucioneve për parandalimin e krimeve të urrejtjes dhe parandalimin e nxitjes së urrejtjes në shoqëri.

Mediana Bislimi nga ATRC-ja ka theksuar se qëllimi i këtij hulumtimi është evidentimi i përdorimit të gjuhës së urrejtjes në baza etnike, gjinore, racore, fetare dhe të tjera në publik, si dhe luftimi i këtij fenomeni, i cili nxit akte apo krime të urrejtjes.