Arbëri

Nga 147 mostra të dyshimta për variantin britanik, 97% rezultuan pozitive

 

Ministria e Shëndetësisë në arsyetimin e masave anti-COVID të propozuara Qeverisë ka bërë të ditur se nga 147 mostra pozitive me SARS CoV-2 për detektimin të varianteve britanik B.1.1.7 dhe atij të Afrikës së Jugut B.1.351, 97.27% e tyre kanë rezultuar pozitive me variantin britanik dhe asnjë me variantin e Afrikës së Jugut.

Sipas arsyetimit, situata faktike në bazë të analizës së situatës epidemiologjike me COVID-19 nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të datës 03 prill 2021, tregon se në dy javët e fundit (19.03.2021 deri 01.04.2021) janë raportuar 11.577 raste pozitive, 150 raste fatale, ndërsa shkalla e fatilitetit të rastit (CFR) është 1.29%.