Arbëri

Profili i Kadri Veselit

 

Aktakuza e deponuar më 24 qershor pranë Dhomave të Specializuar të Hagës, kryetarit të PDK-së Kadri Veseli iu konfirmua pasditen e së mërkurës. Njoftimin për këtë e dha vetë Veseli, i cili sot udhëton për në Hagë. Sipas njoftimit të Speciales, aktakuza përmban dhjetë pika ku Hashim Thaçi, Kadri Veseli dhe të tjerë akuzohen për 100 vrasje ku përfshihen viktima shqiptare, serbe, rome dhe kundërshtarë politikë.

Prokurori i Specializuar e kishte gjykuar të domosdoshme nxjerrjen e njoftimit publik për akuzat, për shkak të, siç thuhet, përpjekjeve të përsëritura të Thaçit dhe Veselit për sabotimin e punës së Dhomave të Specializuara.