Vështrime

Murit me kokë

Nuk e di se përse Rama refuzon ta kuptojë se Kosova është shtet edhe pa Hashim Thaçin, vëllain e tij, në pushtet. Pse refuzon të pranojë se si shtet që është, e ka të drejtën të vendosë për vete ashtu siç e vlerëson më së miri. Edhe atëherë kur duhet refuzuar idenë e çmendur të “Ballkanit të hapur”. Nuk e di se përse nuk e kupton se Kosova nuk është kryeministri i Kosovës, me të cilin ka probleme serioze personale, të cilat i shndërron në ndërshtetërore. Nëse mendon se duke ia kushtuar Kosovës 90 minuta kritika e qortime bën mirë, gabim e ka. Vetëm çon ujë në mullirin e Serbisë

Nëse për një kohë të shkurtër patëm vëmendjen ndërkombëtare për shkak të sulmit terrorist në Banjskë, Kosova doli nga skena e madhe politike në çastin kur ndodhi një sulm tjetër terrorist, i përmasave të mëdha në Izrael.

Grupi ekstremist Hamas sulmoi Izraelin me gjithë arsenalin që kishte grumbulluar, me gjasë me vite. Me raketa, me të shtëna, me marrje pengjesh e vrasje e ekzekutime, sulmi nisi ditën e pushimit të hebrenjve, të shtunën. Tashmë ka kaluar një javë dhe luftimet në Lindjen e Mesme kanë përshkallëzuar aq sa ka filluar të humbë evidenca e të vrarëve dhe shkatërrimeve në masë që po ndodhin kryesisht në Gazë. Dhe përderisa Izraeli, në këtë rast, kishte të drejtë të reagonte e ta luftonte Hamasin, kjo megjithatë nuk i arsyeton sulmet ndaj popullatës civile – asaj që përherë është viktima më e madhe e të gjitha luftërave.