Tech

Ish-punonjësi i Googles: Rreziku i inteligjencës artificiale do të shtohet

 

Një punonjës 75-vjeçar i kompanisë Google po tërhiqet nga puna, derisa i bëri disa paralajmërime “të frikshme” rreth inteligjencës artificiale dhe sistemeve inteligjente si ChatGPT.

Në një intervistë për BBC-në, Geoffrey Hinton, deklaroi të martën se rreziqet e kësaj inteligjence janë mjaft të mëdha, duke shtuar se rreziku i tyre mund të shtohet edhe më shumë.