Sport

Asllani, mjeshtri i ri i mesfushës së Interit

 

Udhëtimi mund ta zgjerojë horizontin dhe të ofrojë mundësi të papritura. Prapa në vitin 2004, kur Kristjan Asllani ishte vetëm dyvjeçar, ai e bëri udhëtimin e parë të madh në jetë. Familja e tij emigroi nga qyteti i Elbasanit të Shqipërisë drejt Butit, në Italinë qendrore. Ishte në këtë qytet të vogël toskan, ku familja e të riut u vendos dhe Kristjani mori theksin që e identifikon se është nga ai regjion.

Si fëmijë, Kristjani rrallë herë shihej larg futbollit, nuk e humbte asnjë shans për ta goditur topin. Ishte dashuri e thellë dhe pasioni për këtë lojë e dërgoi te Butese në moshën pesëvjeçare.