Mbahet takimi i parë i Bordit të “Manifesta 14” në Prishtinë

Mbahet takimi i parë i Bordit të “Manifesta 14” në Prishtinë

09 November 2019 10:35

Është mbajtur takimi i parë i Bordit të “Manifesta 14” në Prishtinë në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës.

Në takim, siç njofton kumtesa nga Komuna e Prishtinës, ishin Blerta Basholli, regjisore dhe Drejtore e Kulturës, Komuna e Prishtinës, Andrea Cusumano anëtar I Bordi M14 dhe ish Këshilltar i Kulturës, Komuna e Palermos, Besa Luci anëtare e Bordit M14 dhe kryeredaktore dhe bashkëthemeluese e Kosovo 2.0, Niels de Ru anëtar i Bordit M14 dhe Partner në Allen & Overy LLP, Arta Agani anëtare e Bordit M14 dhe Drejtore e Galerisë Kombëtare të Kosovës, Paul Domela shefi i biznesit të Manifestës, Përparim Rama anëtar i Bordit M14 dhe Udhëheqës dhe Themeluesi i Grupit 4M, Hedwig Fijen anëtare e Bordit M14 dhe Drejtore e Manifestës, Max Bouëhuis hulumtues- dhe Koordinator i Projektit.

“Pas përzgjedhjes për të qenë nikoqire e Manifesta 14, Prishtina mirëpriti takimin e parë të Bordit, i cili u mbajt në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës, më 2 nëntor 2019”, thuhet në njoftim.

Anëtarët e Bordit të Manifesta 14 Prishtina, që përfaqësojnë artistë, juridistë, profile nga administrata publike dhe e biznesit, synojnë të mbështesin qytetarët e Prishtinës në përpjekjen dhe synimin e tyre për të rikthyer hapësirën publike dhe të rimendojnë konceptin e infrastrukturës kulturore, trashëgimisë dhe kontekstin arkitekturor të Prishtinës.

Bordi i Manifesta 14 përbëhet nga:

Hedwig Fijen, Drejtore e Manifestës

Arta Agani, Drejtore e Galerisë Kombëtare të Kosovës, Prishtinë

Besa Luci, kryeredaktore dhe bashkëthemeluese e Kosovo 2.0

Andrea Cusumano, ish Këshilltar i Kulturës, Komuna e Palermos

Perparim Rama, Udhëheqës dhe Themeluesi i Grupit 4M

Niels de Ru, Partner në Allen & Overy LLP

Manifesta, Bienalja Evropiane Nomadike, shpalli Prishtinën, kryeqytetin e Kosovës, si qyteti i parë nikoqir në Ballkan për edicionin e 14-të të Manifestës në 2022.

“Që nga themelimi i saj në fillim të viteve 1990, misioni i Manifestës është të ekzaminojë ndryshimet topografike kulturore të Evropës. Çdo dy vjet, Manifesta shikon botën përmes prizmit të situatës specifike të qytetit të ri pritës. Bordi Mbikëqyrës i Manifestës zgjodhi qytetin e Prishtinës në Kosovë për shkak të rëndësisë gjeografike dhe gjeo-politike të Ballkanit në lidhje me historinë e fundit të Evropës dhe të ardhmen e saj. Në historinë e tij relativisht të shkurtër si kryeqyteti i shtetit më të ri të Evropës, qyteti i Prishtinës ka përjetuar ndryshime të mëdha nga politikat neoliberale të privatizimit të hapësirave të hapura urbane. Manifesta synon të mbështesë qytetarët e Kosovës në ambicien e tyre për të shkruar të ardhmen e qytetit të tyre si një metropol mendje hapur në zemër të Ballkanit”, përfundon njoftimi.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme