Kulturë

“Në Twitter me Zotin” për një komunikim bashkëkohor rreth fesë

 

Prishtinë, 18 maj - Në një formë edhe Zoti mund të bëhet pjesë e formave të reja të komunikimit. Libri i klerikut katolik, holandezit, Michel Remery, “Në Twitter me Zotin” me nëntitull “#Big Bang, lutja, Bibla, seksi, kryqëzatat, mëkati, karriera…”, është dëshmi e një mundësie të re. E asaj që edhe Kisha në njëfarë forme mund të ndërrojë qasje përballë predikuesve të fesë, të paktën në formën e komunikimit.

Pyetjeve të shumta, Remery u është përgjigjur në rrjetin social Twitter. E 200 pyetje e përgjigje, ai i ka përfshirë në librin ballina e të cilit është ilustruar me një zog që duket se i ciceron kryqit. “Në Twitter me Zotin” bashkë me veprën e Gjustina Cacaj-Shushkës, “Gruaja në veprën e Atë Anton Harapit”, ato të Don Lush Gjergjit, “Shenjtëresha e Dashurisë. Prej Shën Palit te Shën Nëna Terezë”, dhe “Virgjëra Mari në histori dhe në përshpirturi” e vepra e Don Anton Ukës, ”Fuqia e Besimit: Reflektim psiko-shpirtëror mbi psalmet 1-19” janë promovuar të enjten në Rezidencën e Ipeshkvisë së Kosovës në Prishtinë.