Kulturë

“Sunny Hill” në pauzë për sivjet, ia mësyn Bërnicës më 2024

“Ne besojmë se nxitimi i procesit të punës do të zvogëlonte cilësinë dhe esencën e asaj që ‘Sunny Hill Festival’ e përfaqëson. Duke qenë edhe vetë fansa të muzikës dhe festivaleve, ne besojmë shumë në ofrimin e përvojës unike dhe të jashtëzakonshme që ne si festival duhet ta ofrojmë”, kanë shkruar organizatorët
 

Për katër net në edicionin e vjetëm, alamet yjesh të prirë prej Dua Lipës kishte sjellë “Sunny Hill” në Prishtinë, por atij edicioni i kishin paraprirë përplasjet rreth 17 hektarëve në Bërnicë, paralajmërimit për zhvendosje në Tiranë dhe më në fund rikthimit. Sivjet nuk do të ketë fare, e sipas organizatorëve arsyeja është përgatitja e hapësirave të reja në Bërnicë. Përderisa në ueb-faqe ende figuron “Stay tuned for 2023”, të martën pasdite organizatorët u kanë thënë adhuruesve t’i ruajnë datat për një edicion masiv të “Sunny Hill” në fundjavën e parë të gushtit të vitit 2024

Nja dy muaj para se të vazhdonte traditën e tri edicioneve të mbajtura në fillim të gushtit, festivali “Sunny Hill” ka njoftuar se sivjet do të pushojë. Organizatorët e kanë dhënë këtë lajm të martën pasdite nëpërmjet një komunikate të shkurtër për media. Arsyeja: përgatitja e hapësirave të reja. Bëhet fjalë për hapësirat në fshatin Berrnicë e Poshtme e Prishtinës, lokacioni për të cilin ishte duke u sakrifikuar edhe edicioni i vitit të kaluar shkaku i përplasjeve midis pushtetit lokal e atij qendror dhe organizatorëve të Festivalit. U zhvendos në Tiranë dhe pas pluhurit që u ngrit, u rikthye në Prishtinë në Parkun e Gërmisë, por edhe me një edicion në kryeqytetin shqiptar.

Sipas komunikatës së “Sunny Hill”, festivali është bërë sensacion i mediave ndërkombëtare dhe shfaqjes në ballinat e mediave më të mëdha botërore për çdo edicion. Po ashtu “Sunny Hill” është listuar si njëri ndër pesë festivalet më të mira të cilat nuk duhet humbur në Evropë.