Kulturë

“DokuFesti” i përgjigjet pandemisë me “transmision” digjital

“DokuFesti” i përgjigjet pandemisë me “transmision” digjital
 

Festivali i filmit dokumentar dhe të shkurtër “DokuFest” për herë të parë në 19 vjetët e ekzistencës së tij do të përjetojë një transformim të imponuar. Sivjet do të bartet në sferën digjitale, shkaku i situatës së krijuar me pandeminë COVID-19. Hapësira digjitale do t’ua zërë vendin kinemave tradicionale të “DokuFestit”, ku në 18 edicionet e shkuara janë mbledhur adhuruesit e dashamirët e filmit.

e “DokuFestit” kanë bërë të ditur se duke ndjekur paqartësitë që po e përcjellin krizën globale të shkaktuar nga pandemia, si dhe duke pasur parasysh njoftimet e fundit të Qeverisë së Kosovës lidhur me situatën e sigurisë dhe me shëndetin publik, është vendosur që edicioni i 19-të i Festivalit të bartet në sferën digjitale. Deri para një muaji stafi ishte përgatitur për një edicion, që ishte quajtur hibrid, ku një pjesë e filmave do të shfaqeshin online, e tjetra nëpër kinema. Por gjërat kanë ndryshuar.