Kulturë

Ngjyrat që krijojnë identitete qytetesh

 

Është vetëm 29-vjeçare, por pasioni i saj jetësor është fare i parëndomtë. Interesimet mbi mënyrën sesi njerëzimi u qaset mjedisit dhe peizazhit të jashtëm ka bërë që ajo të zhytet gati në dimensione të tjetërbotshme.

Janë këto realitetet e reja në teknosferë, fryti i zbulimeve, risimeve dhe zhvillimeve teknike prej disa shekujsh, shkruan sot “Koha Ditore”. Disenjatorja italiane nga Rimini, Jessica Bizzoni, u është kushtuar prej vitesh zhbirimit të marrëdhënieve mes teknosferës dhe biosferës, hapësirave publike dhe sjelljeve që përftohen si rezultat i ndërveprimit mes njeriut dhe teknologjisë.