Kulturë

Muzika tradicionale amerikane gjallëron qendrën e Prizrenit

Foto: Koha
 

Tingujt e muzikës tradicionale amerikane të enjten i kanë dhënë energji “Sheshit të Lidhjes” në Prizren. Madje banorët vendës dhe vizitorët nga vendet e tjera, edhe pse nuk kanë qenë të shumtë në numër, nuk janë përmbajtur dot nga vallëzimi.

Ekzekutimet në violinë, një kitarë dhe një kontrabas të muzikës folk kanë krijuar atmosferë festive në qendrën e qytetit të vjetër. Për më shumë, anëtarët e bendit “Kyle Dillingham & Horseshoe Road” nga Oklahoma në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, vendin e mbajtjes së koncertit në Prizren e kanë vlerësuar si njërin prej më të bukurve në karrierën e tyre, shkruan sot “Koha Ditore”.