KTV

Çka ndodhi në mes KFOR-it francez dhe familjes Jashari më 1999? – Flet ish-ushtaraku i Francës, Ilir Bajraktari

Ish-pjesëtari i forcave të misionit të NATO-s, KFOR, Ilir Bajraktari, ka rrëfyer se si hyri si ushtari i vetëm kosovar i KFOR-it gjatë kohës së luftës në Kosovë.

I ftuar në “Speciale” të KTV-së për Ditën e Çlirimit, Bajraktari ka treguar se si është propozuar të jetë pjesë e trupave franceze që do të ndërhyjnë në Kosovë, si dhe për ngjarjet që ka parë dhe përjetuar gjatë kryerjes së misionit. 

Ai ka rrëfyer shumë ngjarje më 1999, ndër to edhe "incidentin" e KFOR-it francez me familjen Jasharaj,