Kosovë

Ecje e vrapim për ndërgjegjësim lidhur me kancerin e gjirit

 

Kontrollet rutinë për zbulimin e hershëm të kancerit të gjirit janë të domosdoshme për përballje më efikase me këtë sëmundje të rëndë, është thënë të dielën në Prizren gjatë një aktiviteti ndërgjegjësues. Ndërsa të mbijetuarat kanë vënë në pah rëndësinë e solidarizimit me pacientet, si dhe vetëdijesimin e shoqërisë për parandalim

Të mbijetuarat e kancerit të gjirit dhe përkrahësit e tyre të dielën, në Prizren, kanë vënë në pah nevojën për kontrolle rutinë me qëllim të zbulimit të hershëm të kësaj sëmundjeje.

Gjatë edicionit të katërt të “Race for the Cure” (Gara për shërim) të organizuar nga shoqata e grave në luftë kundër kancerit të gjirit “Renesansa”, është shprehur rëndësia e solidarizimit me pacientet, por edhe vetëdijesimi i shoqërisë për përballje me këtë sëmundje të rëndë.