Kosovë

Spitali i Gjilanit me 140 të hospitalizuar, ka mungesë të personelit shëndetësor

 

Fluksi i madh i pacientëve dhe mungesa e stafit shëndetësor janë problemet kryesore në Spitalin e Gjilanit. Qytetarët që ishin të hospitalizuar, në mesin e tyre edhe mërgimtarë, kanë bërë thirrje për kujdes dhe vaksinim kundër koronavirusit

Thirrjen për t’u vaksinuar kundër COVID-19 Sadik Shkodra, njëri nga pacientët e hospitalizuar, e përsërit disa herë, derisa tregon se vetë nuk ka mundur të vaksinohej. Por, jo për shkak se kishte dyshime apo se kishte hezituar, por për shkak se qendrat e vaksinimit nuk punonin në vikend.

“Kemi qenë në terren t’u punua edhe u dashke me caktu termin, e vikendeve nuk punojshin se për këtë kemi mbetë, se ne jemi me marrë vaksinën, si të forcohemi kemi me marrë menjëherë”, thotë ai, i cili tash e 5 ditë është duke qëndruar në Spitalin e Gjilanit.