Euro 2024

Pse Danimarka e dyta e Sllovenia e treta?

dan slo

Danimarka e Sllovenia e kanë përfunduar garën në grup me pikë të barabartë – 3. Po ashtu kishin goldallim të njëjtë, gola të shënuar dhe bilanc disiplinor (6 kartona të verdhë i kishin danezët e gjashtë sllovenët).

Sipas BBC-së vendi i dytë dhe i tretë në grup është vendosur në bazë të bilancit më të mirë në kualifikime. Dhe në këtë kriter Danimarka përfundoi mbi Slloveninë. Të dyja ishin në një grup dhe madje kishin pikë të barabarta. Por Danimarka ishte më e mirë se Sllovenia në ndeshjet e ndërsjella.