Botë

Viktor Orbani dhe rënia e demokracisë

Vetëm në vendin e tij, thotë ai, njerëzit janë ende të sigurt nga imigrimi i shfrenuar dhe dekristianizimi

Kufiri midis Austrisë dhe Hungarisë kalon përmes fushave jo shumë larg liqenit Neusiedl, një vijë që ndan Perëndimin nga Lindja dhe - të paktën sipas Viktor Orbanit - çrrënjos liberalët dhe patriotët e palëkundur. Vetëm në vendin e tij, thotë ai, njerëzit janë ende të sigurt nga imigrimi i shfrenuar dhe dekristianizimi, shkruan “Der Spiegel”.

 

Kronizmi, kontrolli i medias, sulmet ndaj BE-së: Kryeministri Viktor Orban po e transformon vendin e tij në një autokraci. Këtë pranverë ai do të rikandidohet sërish. A do ta rizgjedhin hungarezët përsëri?

Kufiri midis Austrisë dhe Hungarisë kalon përmes fushave jo shumë larg liqenit Neusiedl, një vijë që ndan Perëndimin nga Lindja dhe - të paktën sipas Viktor Orbanit - çrrënjos liberalët dhe patriotët e palëkundur. Vetëm në vendin e tij, thotë ai, njerëzit janë ende të sigurt nga imigrimi i shfrenuar dhe dekristianizimi, shkruan “Der Spiegel”.

Në vitin 1989, këtu në kufirin që ndan Sopron nga Burgenlandi austriak, njerëzit shkuan drejt Perëndimit përmes një boshllëku në Perden e Hekurt. Imazhet ikonike të qytetarëve të Gjermanisë Lindore në arratisje u konsideruan prej kohësh si dëshmi e triumfit të dukshëm të sistemit perëndimor të vlerave.