Botë

Historia e dhimbshme e Turqisë me tërmetet

Historia e dhimbshme e Turqisë me tërmetet
Foto: Reuters

E shtrirë në një zonë me aktivitetet të lartë sizmik, Turqia i ka të zakonshëm tërmetet. Thuajse çdo 5 vjet, sipas një raporti të publikuar në prill të këtij viti nga Agjencia turke e Menaxhimit të Fatkeqësive dhe Emergjencave, ndodh ndonjë tërmet që shkakton edhe viktima.

Një i tillë ndodhi edhe sot në Izmir i shkallës 6.6.