Arbëri

Lirohen aktivistet Neri Ferizi e Anita Mjeku

 

Kolektivi për Mendim dhe Veprim Feminist ka bërë të ditur se janë liruar të shtunën dy aktivistet e arrestuara nga Policia e Kosovës më 1 dhjetor, derisa po protestonin kundër vrasjes së grave.

“Sot, Gjykata Themelore në Prishtinë vendosi t'i lirojë dy aktivistet e arrestuara për protestën e datës 1 dhjetor në kundërshtim të vrasjes së grave. Arrestimi i tyre, i padrejtë dhe jolegjitim, veç sa na jep forcë për të vazhduar dhe zgjeruar rezistencën tonë të drejtë në kërkim të sigurisë dhe lirisë për të gjitha vajzat dhe gratë në Kosovë”, është bërë e ditur në Facebook.