Arbëri

Gratë kërkojnë legalizimin e sprejit për vetëmbrojtje

 

Kolektivi Për Mendim dhe Veprim Feminist ka zhvilluar të premten një aksion simbolik para Kuvendit të Kosovës, me kërkesën për legalizimin e sprejit për vetëmbrojtje.

Kolektivi ka kërkuar përmes këtij aksioni që të mos e kriminalizojë edhe më tutje vetëmbrojtjen e grave, duke thënë se shteti po dështon të ofrojë siguri për to.