Arbëri

BE-ja nuk i komenton pretendimet për “dokumente të kornizave të reja” të dialogut

 

“Si rregull i përgjithshëm dhe si çështje e parimit, ne nuk i komentojmë dokumentet e pretenduara të raportuara nga mediat, as sa i përket autenticitetit e as përmbajtjes”, ka thënë zëdhënësi i BE-së për Çështje të Politikës së Jashtme dhe Sigurisë, Peter Stano. Ai ka rikujtuar se për pretendimet se është paraqitur një kornizë e tillë ka folur gjatë vizitës së tij të fundit në Kosovë edhe vetë Miroslav Lajçak, i dërguari i posaçëm i BE-së për dialogun Kosovë - Serbi

Në selinë e BE-së në Bruksel nuk dëshirojnë t’i komentojnë raportimet e mediave në rajon për ekzistimin e një kornize të re për dialogun mes Kosovës dhe Serbisë, për të cilën ditëve të fundit ka folur presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, dhe ka shkruar sot edhe një portal, duke pretenduar se ka pasur qasje në dokumentin e kësaj kornize.

Nga të gjithë protagonistët e përmendur deri tash si pjesëmarrës në takime ka qenë presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, i vetmi i cili ka përmendur ekzistimin e një kornize të re të dialogut.