Arbëri

Osmani në Lituani: Kosova të përkrahet me një proces të përshpejtuar për anëtarësim në NATO

Vjosa Osmani në konferencë në Lituani
 

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, gjatë një konference të përbashkët për media në Vilnius me presidentin e Lituanisë, Gitanas Nauseda, sërish ka përsëritur qëllimin e Kosovës për anëtarësim sa më të shpejtë në NATO, BE dhe Këshill të Evropës.

Osmani ka thënë se është absurde që në kuadër të Partneritetit për Paqe të NATO-s, gjenden shtete anti-NATO si Bjellorusia e Serbia, por Kosova nuk ka marrë ftesë për t’iu bashkuar Partneritetit.