Arbëri

Supremja konfirmon dënimin e Arsiqit për krime lufte

 

Gjykata Supreme ka konfirmuar dënimin prej gjashtë vjetësh burgim për Nenad Arsiqin, për krime lufte në Kosovë.

Arsiq ishte dënuar në dhjetor të vitit të shkuar për dhunën që kishte ushtruar ndaj dy personave që kishin marrë pjesë në aksionin kundër popullsisë shqiptare në maj të 1999-s. Rasti kishte ndodhur në lagjen “Emshir”. Ata i kishin detyruar viktimat të pinin alkool e të këndonin këmbë serbe. Si pasojë e dhunës së ushtruar, Themelorja pati thënë se viktimat J.Sh. dhe S.Sh. vuajnë edhe sot.