Arbëri

MASHTI-n nuk e bindin shifrat rekorde edhe të fëmijëve me koronavirus

Foto: Driton Paqarada/KOHA

Dy ditë para se të shënohej rasti i parë me COVID 19 në Kosovë, me 11 mars të vitit 2020, Qeveria Kurti 1 pati vendosur për mbylljen e shkollave si masë parandaluese e virusit.

 

Asnjë masë mbrojtëse e përhapjes së variantit Delta pas kthimit të fëmijëve në shkollë nuk e ka bërë publike MASHTI. Vetëm të mërkurën kanë rezultuar pozitivë me koronavirus rreth 300 fëmijë, e mësimi planifikohet të nisë me prani fizike nga java e ardhshme. Nuk dihet sa do të jetë numri i nxënësve në klasa, si do të arrihet të mbahet distanca, e çka do të ndodhë në rastet kur dikush nga nxënësit e ndonjë klase mund të rezultojë pozitiv, cili do të jetë varianti sipas të cilit do të vazhdojnë nxënësit e tjerë mësimin

Dy ditë para se të shënohej rasti i parë me COVID 19 në Kosovë, me 11 mars të vitit 2020, Qeveria Kurti 1 pati vendosur për mbylljen e shkollave si masë parandaluese e virusit.

Një vit e gjysmë pas, kur trajektorja e rasteve është në pikën më të lartë që ka qenë ndonjëherë jo veç me raste aktive, por edhe hospitalizime, Ministria e Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë ka marrë vendim që shkollat nga java tjetër të nisin me prani fizike.