Arbëri

Rama thotë se Kosova duhet t’i strehojë afganët, nëse ia kërkon SHBA-ja

 

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, ka deklaruar se Kosova duhet t'i përgjigjet pozivisht SHBA-së nëse kjo e fundit kërkon të strehohen qytetarë afganë që kanë ikur nga kriza atje. Rama ka shkruar se çështjen e afganëve e ka ngritur edhe në Samitin e NATO-s, duke thënë se shembull ka marrë eksperiencën e kundërshtarëve të regjimit komunist në Shqipëri, që u vranë, u burgosën, dhe regjimi mbylli Shqipërinë totalisht.

“Nuk e di nëse amerikanët i kanë kërkuar edhe Kosovës të strehojë afganët që u ekspozuan si miq dhe mbështetës të ushtrive aleate; uroj që në rast se po, qeveria e Kosovës të përgjigjet pozitivisht, për nderin e saj e të Kosovës sigurisht. Por bëj me dije se në Samitin e NATO-s isha unë që e ngrita këtë shqetësim, për jetët e bashkëpunëtorëve afganë të Aleancës pas tërheqjes së saj nga Afganistani”, thuhet në shkrimin e të parit të Shqipërisë.