Arbëri

Pa president për një votë

 

Dy herë ka pasur tentativë të shtunën që Kosova të bëhej me president. Kuvendit iu prezantuan dy kandidatura për president, Vjosa Osmani dhe Nasuf Bejta. Në herën e parë votuan 78 deputetë. Pas një procesi të shkurtër u vendos për përsëritje të këtij rundi. Në përsëritje morën pjesë 79 deputetë. Të dielën është tentimi i radhës në pritje të një vote vendimtare

Mungesa e një vote në procesin e zgjedhjes së presidentit ka shkaktuar dramën e radhës. Saktësisht 79 deputetë votuan në rundin e parë për zgjedhjen e presidentit të ri të Kosovës, edhe pse në sallë ishin 82 deputetë të pranishëm. Duke mos u përmbushur kushti që për zgjedhjen e presidentit të votojnë të paktën 80 deputetë, Kuvendi ka shtyrë procesin. Ka njoftuar seancë për të dielën.

Dy herë ka pasur tentativë të shtunën që Kosova të bëhej me president. Kuvendit iu prezantuan dy kandidatura për president, Vjosa Osmani dhe Nasuf Bejta. Në herën e parë votuan 78 deputetë. Pas një procesi të shkurtër, u vendos për përsëritje të këtij rundi. Në përsëritje morën pjesë 79 deputetë. Ishte deputetja Valentina Bunjaku-Rexhepi e LDK-së që nuk kishte marrë pjesë në votim në rundin e parë, e që votoi në përsëritje. Në pamundësi që të sigurohet vota e 80-të për të përmbushur kuorumin, kryeparlamentari Glauk Konjufca në mbrëmje vonë, pas një pauze të gjatë, njoftoi deputetët se seanca është ndërprerë dhe do të vazhdojë të dielën prej orës 17:00.