Veton Surroi

Një pension për anëtarët e LDK-së 21 shtator 2018 08:17

Tri sugjerime për mbulimin e veteranëve të historisë me skema pensionale 1. Kryeministri i Kosovës, R. Haradinaj, u angazhua këto ditë që për hir të buxhetit të Kosovës të mos...

Një lexim i ri historie 14 shtator 2018 08:09

Serbia e filloi luftën në Kosovë për shkak të Leposaviqit e Kosova rezistencën paqësore (më vonë edhe luftën) për shkak të Medvegjës 1. Slobodan Milosheviqi e anuloi...

Tri lexime të John Boltonit 07 shtator 2018 08:10

Porosia për “korrigjimin e kufijve” të Kosovës nga Washingtoni erdhi nga njeriu, i cili ishte kundër pavarësisë së Kosovës. Por ka edhe më shumë se kaq... 1. Në fund të...

Tri pikë avantazhi për Serbinë 31 gusht 2018 08:42

Qoftë nëse arrihet “marrëveshja për korrigjim”, qoftë nëse nuk arrihet, Serbia do ta ketë komoditetin që të kërkojë shtete garantuese, qoftë për marrëveshjen e...

Molla e ndaluar e Elez Blakajt 24 gusht 2018 08:14

Problemi i prokurorit të Kosovës që merret me punën e veteranëve është se nuk i ka konsultuar dëshirat e prijësve shtetërorë të Kosovës, që e mbajnë shtetin të...

Fabulat e La Fontaineit mbrojnë Kosovën 17 gusht 2018 08:16

Çka duhet mësuar prej udhëzimeve amerikane, të kancelares Merkel dhe diplomacisë britanike? 1. E kisha mik të mirë Jean de La Fontaine me fabulat e tij, në vitet nëntëdhjetë, kur...

Tri vijat e kuqe (4) 12 gusht 2018 09:35

Është e lehtë rruga e Kosovës: të mos bëjë atë që bën Thaçi 1. Kosova nuk e ka fare të vështirë ta ndërtojë një koncept të ri negociator; thjesht, nuk...

Buzëqeshja e madhe ruse (3) 11 gusht 2018 08:02

Hashim Thaçi ia hapi një deriçkë Rusisë, por ajo është tepër e madhe për t’u mjaftuar me kaq. 1. Në shikimin nga Moska “korrigjimi” i Hashim Thaçit mund të...

Tabela e shahut e Aleksandër Vuçiqit (2) 10 gusht 2018 07:55

Përderisa Hashim Thaçi beson se “korrigjimi” përfundon konfliktin me Serbinë, Vuçiqi këtë hap e konsideron si hapje në shah, piun për piun. 1. Hashim Thaçi dhe Aleksandër...

Hashim Thaçi dhe pasioni i një injoranti (1) 09 gusht 2018 13:06

Aventura e re, për korrigjimin e kufijve, tejkalon me potencialin e vet shkatërrues aventurat e mëparshme “korrigjuese” të Thaçit. 1. Hashim Thaçi ka krijuar një pasion për korrigjime; ka...

Një koktej, një propozim fashist dhe një ringjallje 03 gusht 2018 08:01

Gjatë një çerek shekulli në politikën kosovare qe vendosur një parim, që nuk bisedohet për tërësinë tokësore të Kosovës. Hashim Thaçi mund të mos e dinte...

Fundi i...? 27 korrik 2018 08:06

Në ADN-në kulturore mund të ketë hyrë bindja se me qindra vjet dikush ka menduar për shqiptarët në Stamboll a Moskë. Tash është ndoshta momenti i mirë për t’u zgjuar nga bindja...

Një gjysmë aeroplani për në Bruksel 20 korrik 2018 08:12

Në analogji me Botërorin, Kosova ndërton tifozërinë për në “dialogun” e Brukselit 1. Negociatat me Serbinë për kosovarët kanë fituar diçka prej sharmit të...

Mësimet e Yogi Berras për ardhmërinë e Kosovës 13 korrik 2018 11:23

Si po e ha Qeveria picën publike duke vazhduar me premtime boshe. 1. Yogi Berra ka qenë një lojtar bejsbolli, e pastaj edhe trajner dhe si i tillë ka hyrë në listën e njerëzve të cituar në...

Jo “aksham pazareve” të Hashim Thaçit 06 korrik 2018 08:14

Portreti i paautorizuar: jokompetenca, jotrasnparenca dhe abuzimi. 1. Alban Hashani , drejtor i “Riinvestit” rrëfeu dje në “Forumin 2015” se Kosova ballafaqohet me dikund mes 65 dhe 170 milionë euro...

Automekaniku dhe autogolat e Xhakës dhe Shaqirit 29 qershor 2018 08:10

Shqiponja e futbollistëve zviceranë flet më mirë për Zvicrën se për FIFA-n. 1. A dhanë Granit Xhaka dhe Xherdan Shaqiri autogol? Pyetja meriton një përgjigje serioze dhe analitike. Granit...

Në mbrojtje të Xhabir Zharkut 22 qershor 2018 08:04

Në një vend ku nuk sundon ligji, siç është Kosova, i vetmi ligj që respektohet është ai i gravitacionit. 1. Ditën kur Xhabir Zharku, në cilësinë e kryetarit të...

Peshku më i shtrenjtë në botë 15 qershor 2018 08:15

Si u bë Kosova mesdhetare dhe si po bëhet një pompë e madhe derivatesh. 1. Më ra në mend ajo thënia japoneze se njeriun nuk e ndihmon duke i dhuruar peshk, por duke e mësuar të peshkojë,...

Aspiratori i madh 08 qershor 2018 08:08

Paradoksalisht, Qeveria më e suksesshme kosovare do të bëhej ajo që siguron që sa më shumë njerëz të largohen sa më shpejt nga Kosova për në Evropë. Dhe ky është indikatori...

Otomanët në Cannes dhe Venecia 01 qershor 2018 08:11

Ligji kosovar i Parkinsonit: punët e Qeverisë zgjerohen për aq sa ka nevojë të punësohen pjesëtarët e feudit. 1. Pashë që Agron Demi, drejtor i Institutit GAP dhe njëri prej...