Vështrime

Borrell, Lajçak e Gliha

Nuk kanë pasur faj shumë njerëz kur komentonin se po qe se nuk përfshihet Amerika me gjithë fuqinë, kjo punë do të tirret edhe nja njëzet vjet qysh ka nisur. E amerikanët, e besoj, e kanë kuptuar me Marrëveshjen e Daytonit se sa keq është të lëshohet pe para burimit të problemit. E burimi i problemit është Serbia, si në Bosnjë, ashtu edhe në Kosovë. E problem janë edhe eksperimentimet me ndërmjetësit dhe lehtësuesit që, njësoj si trajnerët e Kosovës, ende nuk e kuptojnë kontekstin

Të shtunën e shkuar e patëm një ditë feste.

Nuk dukej ashtu prej mëngjesit. Nëpër qytet po shëtisnin me dhjetëra tifozë zviceranë të veshur me fanella të kuqe e kryqe të bardha. “Dardanët” nisën të dëgjoheshin më vonë, duke kënduar rrugës për në stadium. Po luhej një ndeshje e rrallë mes një shumice shqiptare në të dyja anët e fushës. Kosova përballej me Zvicrën në grupin kualifikues për kampionatin evropian, që do të mbahet në Gjermani më 2024.