Vështrime

Facebooku duhet t’u ndalohet më shumë liderëve botërorë

Unë isha avokate profesioniste e shprehjes së lirë për më shumë se një dekadë. Kjo është arsyeja pse unë mbështes vendimin e fundit të Bordit të Mbikëqyrjes së Facebookut për të mbështetur pezullimin e ish-presidentit Donald Trump nga platforma dhe protokollin e ri të Facebookut, ku figurave publike mund t’u ndalohet deri në dy vjet gjatë periudhave të trazirave civile. Në fakt, platforma duhet të shkojë më tej.

Ndërkohë i takon Facebookut të heqë qafe ushtritë gjenocidale, propagandën qeveritare që synon dhe manipulon popullatat, dhe udhëheqësit që bllokojnë përdoruesit. Qeveritë, zyrtarët publikë dhe partitë politike duhet të përballen me pasoja të shpejta dhe të rënda nëse shkelin kushtet e shërbimit të një platforme dhe e përdorin atë për të shkelur të drejtat e njerëzve

Unë isha avokate profesioniste e shprehjes së lirë për më shumë se një dekadë. Kjo është arsyeja pse unë mbështes vendimin e fundit të Bordit të Mbikëqyrjes së Facebookut për të mbështetur pezullimin e ish-presidentit Donald Trump nga platforma dhe protokollin e ri të Facebookut, ku figurave publike mund t’u ndalohet deri në dy vjet gjatë periudhave të trazirave civile. Në fakt, platforma duhet të shkojë më tej.

Trump përdori foltoren e tij ngacmuese në mediat sociale për të sulmuar dhe ngacmuar organizatat e lajmeve, kundërshtarët politikë dhe ish-aleatët politikë. Ai e përdori për të minuar besimin në zgjedhjet presidenciale të vitit 2020, me një pjesë të konsiderueshme të amerikanëve që vazhdojnë të dyshojnë në rezultatin, pavarësisht nga mungesa e ndonjë prove të parregullsive ose mashtrimeve të përhapura. Dhe ai e përdori për të përjetësuar dezinformimin gjatë pandemisë COVID-19.